Nøkler/Sylindre

Reservenøkkel
Vi vet hvor lett det er å miste nøkler. Vi har derfor til enhver tid et de fleste reservenøkler på lager. Vi anbefaler alltid å ha minst 2 nøkler liggende. Ha aldri begge nøkler på samme knippe (slik de ofte kommer fra produsent). Legg minst 1 nøkkel i bilen og fest den gjerne til et nøkkelknippe som er litt vanskeligere å miste enn bare nøkkelen. Noter nøkkelnummer der dette ikke er printet på sylinderen. Thule har printet nøkkelnummeret på sylinderen, men Yakima og Whispbar har valgt å ikke gjøre dette.

Samme nøkkel til alt utstyret
Det er praktisk og lettvint med samme nøkkel til takstativ, skiholder, sykkelholder, kajakkholder etc. Både Thule, Yakima og Whispbar har utskiftbare nøkkelsylindere. Vi har sett fra Thule og Yakima/Whispbar som gjør at du kan skifte ut til samme sylinderserie. Yakima/Whispbar har system der du kan kjøpe enkeltsylindere etter nummer for å bytte ut en og en. HAr du Thule må du kjøpe nye sett og bytte alle låssylindre.

NB: Det kan være lurt å komme noen problemer i forkant. Husk å smøre sylindere på alt utstyr en gang i året (eller oftere avhengig av bruk). Sprut en liten dose låsolje inn i sylinderen for problemfritt bruk. I vintersesongen kan det også vøre smart å ha låsspray i hanskerommet hvis sylinderen skulle fryse likevel.