Tesla Model Y 5dr SUV (FP) 20+

Tesla orginalstativ:

Tesla selger i dag en Flush løsning. Profilen er aeroformet med målene 80 mm * 26 mm. T-sporet er tradisjonelt med en Infill løsning uten gummi beskyttelse på toppen. Vi har testet T-spor løsningen mot en rekke T-spor bolter fra forskjellige leverandører. De er meget vanskelig å dytte på og vi anbefaler på det sterkeste å bruke et glidemiddel (Zalo/grønnsåpe/kjemi for gummi).

Takstativet er veldig kurvet. Dette kan ha betydning ved bruka av ekstratilbehør. Sykler på taket vil for eksempel stå skrått. Takbokser kan ligge å vippe på toppen. Thule kommer ikke til å lage takstativ til Model Y.

Takboks til Tesla Model Y:

Anbefalt løsning til Tesla Model Y er helt klart Skiguard 830S eller 860S som blir liggende veldig riktig plassert på taket av bilen. Boksen er universal og skyves fremover/bakover utifra hvor mye du vil åpne luken. Luken kan programmeres til gitt posisjon.

Vi har ikke testet Thule på Model Y, men antar at bakluken må stilles litt i forhold til åpning.

Reservedeler til orginalt takstativ:

Reservedeler til Tesla takstativ Model Y: Det finnes per i dag ikke reservedeler i løsvekt til dette takstativet som vi får tak i. Informasjon fra Tesla Motors forteller at de ikke har reservedeler, men at det kun finnes hele stativer.